Home

Over Dialysecentrum ‘t Gooi
Dialysecentrum `t Gooi ligt aan de rand van Hilversum in een prachtige bosrijke omgeving.

Dialysecentrum ‘t Gooi (DG) vormt samen met de Dialyseafdeling van Tergooi, locatie Hilversum al 35 jaar hét behandelcentrum voor nierpatiënten in ’t Gooi en omstreken. Wij behandelen ongeveer 40 patiënten die nierfunctievervangende therapie ofwel hemodialyse nodig hebben.
Het Dialysecentrum heeft de beschikking over 10 hemodialysestations. Alle patiënten krijgen de hemodiafiltratie online behandeling aangeboden. Het centrum is flexibel in het aanbod van de behandeling, zo is 3 of 4 x per week dialyse mogelijk of om de dag dialyseren in een 2 wekelijkse cyclus.

Onze patiënten kunnen tijdens de behandeling televisie kijken, een dvd afspelen, surfen op het internet, lezen, naar de radio luisteren of actief bezig zijn m.b.v. de dialysefiets.

Dialysecentrum ’t Gooi werkt intensief samen met Tergooi, dat zich op een steenworp afstand van het Dialysecentrum bevindt.
Onze dialyseverpleegkundigen zijn zowel in het Dialysecentrum werkzaam als op de Dialyseafdeling van Tergooi. Deze ziekenhuisafdeling beschikt over 13 hemodialysestations en verzorgt daarnaast ook de peritoneale dialyse.
Wanneer acute dialyse en/of filtertechnieken noodzakelijk zijn, kunnen patiënten, ondersteund door de dialyseverpleegkundigen, terecht op de ziekenhuisafdelingen Intensive Care of Coronary Care.

© Stichting Dialysecentrum t Gooi


© Stichting Dialysecentrum 't Gooi - Privacystatement